Murray siguran, poraz Isnera

2. kolo Miamija

Murray siguran, poraz Isnera

Andy Murray je izborio plasman u 3. kolo Mastersa u Miamiju nakon pobjede nad Denisom Istominom (6:3, 7:5).

Britanac je do pobjede došao poslije 100 minuta igre, a u narednoj rundi takmičenja snage će odmjeriti sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

Što se tiče meča 2. kola, Murray je do očekivanog trijumfa stigao rutinski. U prvom setu napravio je dva brejka, u prvom i devetom gemu, dok je u drugoj dioinici Uzbekistanac pružio nešto jači otpot. Držao se Istomin do rezultata 5:5, a onda je Murray vezao dva gema i tako priveo meč kraju.

Od ostalih rezultata odigranih sinoć treba spomenuti pobjede Tsonge nad Giraldom (6:3, 6:1), te Mannarina nad Querreyem (6:7, 6:2, 6:4). Veliko iznenađenje priredio je Smyczek koji je izbacio Isnera (6:2, 2:6, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti