Murray, Troicki, Simon i Anderson u polufinalu

ATP u Londonu

Murray, Troicki, Simon i Anderson u polufinalu

Danas su na rasporedu ATP turnira u Londonu bili četvrtfinalni okršaji.

Prvi nosilac Andy Murray je teže od očekivanog došao do pobjede protiv Gillesa Mullera. Britanac je nakon gubitka prvog seta stigao do rezultatskog preokreta, te se sa 2:1 u setovima plasirao u polufinale.

Viktor Troicki je nastavio sa sjajnim partijama u posljednje vrijeme. Večeras je bio bolji od Johna Isnera, kojeg je savladao sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Najbolji južnoafrički teniser Kevin Anderson je bez izgubljenog seta trijumfovao protiv Garcia-Lopeza (7:6, 7:5), dok je iznenađenje priredio Gilles Simon. Francuz je bio bolji od Raonića rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 7:5).

Prvi polufinalni par prestižnog turnira u Londonu čine Troicki i Murray, a drugi Anderson i Simon.

ATP, London:

Anderson - Garcia-Lopez 2:0 (7:6, 7:5)
Simon - Raonić 2:1 (4:6, 6:3, 7:5)
Murray - Muller 2:1 (3:6, 7:6, 6:4)
Troicki - Isner 2:0 (7:6, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.