Murray u polufinalu, Nadal gubi

Australian Open

Murray u polufinalu, Nadal gubi

Adnan Beganović

Škotski teniser Andy Murray plasirao se u polufinale prvog Grand Slama, Australian Opena. Naime, u četvrtfinalu Murray je rezultatom 3:1 po setovima savladao ukrajinskog tenisera Aleksandra Dolgopolova.

Najprijatnije iznenađenje ovogodišnjegt Australian Opena, Aleksandar Dolgopolov, pružio je dobar otpor favoriziranom Murrayu, no za prolaz među četiri najbolja nije imao snage.

Murray je prva dva seta riješio u svoju korist (7:5, 6:3), da bi u trećem i to u tie - breaku, slavio Dolgopolov, a u četvrtom je ponovo bolji bio škotski teniser (6:3).

Murray će u polufinalu igrati sa pobjednikom meča Nadal - Ferrer, koji je trenutno u toku, a Ferrer je dobio prvi set 6:4.

Australian Open, četvrtfinale:

Murray - Dolgopolov 7:5, 6:3, 6:7, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.