Murray 'zgazio' Dimitrova, siguran i Nishikori
Foto: EPA

Osmina finala US Opena

Murray 'zgazio' Dimitrova, siguran i Nishikori

Kasno sinoć su odigrana dva posljednja duela osmine finala US Opena u muškoj konkurenciji, a plasman među osam najboljih su očekivano izborili Andy Murray i Kei Nishikori.

Murray je naprosto pregazio Bugarina Dimitrova sa 3:0 prepustivši mu svega pet gemova u meču. Konačan rezultat bio je 6:1, 6:2, 6:2, pa se Britanac na dominantan način plasirao u četvrtfinale.

Siguran je bio i Kei Nishikori koji je istim rezultatom savladao Ivu Karlovića. Japanac je do pobjede došao sa 6:3, 6:4 i 7:4 i tako opravdao ulogu favorita u ovom duelu.

U četvrtfinalu US Opena će se sastati upravo Murray i Nishikori, a ostali parovi su: Del Potro - Wawrinka, Pouille - Monfils i Đoković - Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi