Murrayu naslov u Rotterdamu
Murray upisao 10 naslov u karijeri

Povreda koljena zaustavila Nadala

Murrayu naslov u Rotterdamu

M. Maksimović

Škot Andy Murray je pobjednik ATP turnira u Rotterdamu.Do svog drugog turnira ove godine, ukupno 10. naslova u karijeri, Murray je stigao preko ranjenog Rafaela Nadala.

Meč je završen u tri seta 6-3, 4-6 i 6-0, a ključni trenutak se dogodio u ranoj fazi drugog seta. U jednom trenutku se Nadal pošteno istegao i tu su se pojavili problemi sa koljenom desne noge. Uspio se Nadal održati uz pomoć dežurnog doktora i masaže, čak je i dobio drugi set iako nije dobio  niti jedan gem na svom servisu. Međutim u nastavku više nije mogao i Murray je stigao do 6-0 u trećem setu za svoju drugu pobjedu u međusobnih 11 mečeva.

Rezultat finala:
Andy Murray (VB, 2) - Rafael Nadal (Špa, 1) 6-3, 4-6, 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.