Na Li i Serena Williams u finalu završnog Mastersa

Kineskinja u dva, Serena u tri

Na Li i Serena Williams u finalu završnog Mastersa

Serenu Williams i Kineskinju Na Li gledat ćemo u sutrašnjem finalu završnog WTA Championshipa u Istanbulu. U prvom polufinalu Na Li je pobjedila Petru Kvitovu u dva seta 6-4, 6-2.

Ovom pobjedom Kineskinja je osigurala plasman na treće mjesto WTA rang liste, što znači da će
postati najbolja azijska igračica svih vremena. Li je odigrala najbolje kada je bilo najpotrebnije. U drugom setu je iskoristila tri break prilike, Kvitova je imala čak četiri ali je iskoristila samo jednu.

Povela je Kvitova u drugom 2-1, ali je onda izgubila pet zaredom. Do sada Na Li u karijeri osvojila sedam turnira, između ostaloh i Roland Garros, dok od deset izgubljenih finala vrijedi izdvojiti ovogodišnje u Australiji.

Serena Williams je opravdala očekivanja, plasirala se u finale. Međutim, prvi je na ovom turniru morala igrati tri seta. Jelena Janković je u visokom ritmu odigrala drugi set, Serena je uhvatila dva gema. U trećem je Serena povela 5-1, onda je skoro sve prokockala. Janković je imala break-loptu za 5-5, ali nije je iskoristila i Serena ide u finale. Ukupno 74.u karijeri, ove godine je uzela deset naslova.

Polufinala:
Serena Williams - Jelena Janković 6-4, 2-6, 6-4
Na Li - Petra Kvitova 6-4, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.