Na Li stigla do osme titule u karijeri

Kinesko finale u Shenzhenu

Na Li stigla do osme titule u karijeri

U velikom kineskom finalu WTA turnira u Shenzhenu Na Li je savladala zemljakinju Shuai Peng i odbranila titulu osvojenu prošle godine. 

Bilo je to finale puno uzbuđenja. Iako je Li slavila sa 2-0 u setovima, njena protivnica nije igrala sporednu ulogu u ovom meču. Meč je obilovao velikim serijama u osvojenim gemovima. 

Peng je vodila sa 4:3 u prvom setu, a onda je Li dobila osam uzastopnih gemova za vodstvo 6:4 i 4:1. Međutim, Peng se nije predavala, osvaja četiri uzastopna gema i dolazi do preokreta 5:4, a onda ponvo na scenu stupa Li i sa tri uzastopna gema dolazi do 7:5 i pobjede. 

Na Li je ovo bila osma WTA titula u karijeri, a prvi turnir na kojem je uspjela odbraniti naslov, dok Peng ni nakon šest finala još uvijek nema nijednu osvojenu titulu. 

Li je svoje prvo finale u Shenzhenu igrala 2006. godine protiv Jie Zheng, ali je zbog povrede morala predati meč. Sada je u drugom kineskom finalu, ipak, stigla do naslova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije