Na Mastersu Berdych,  Tsonga, Fish
Berdych je bio čovjek odluke

Poznato svih osam putnika u London

Na Mastersu Berdych, Tsonga, Fish

M. Maksimović

Iako je bilo puno kombinacija, svoju priliku su vrebali Nicolas Almagro, Janko Tipsarević, Giles Simon, ali su na kraju posljednja tri mjesta popunili teniseri koji su na tim pozicijama bili prije turnira u Bercyju. To su Tomas Berdych, Jo-Wilfried Tsonga i Amerikanac Mardy Fish.

Veliki posao za svoju trojicu je napravio Berdych koji je pobjedio Janka Tipsarevića u osmini finala 7-5, 6-4. Berdych je tako osigurao Masters, ali je za sobom povukao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu i Amerikanca Mardyja Fisha.

Prije turnira u Parizu nastup u Londonu osigurali su Srbin Novak Đoković, Španjolac Rafael Nadal, Britanac Andy Murray, Švicarac Roger Federer i Španjolac David Ferrer. Završni Masters Cup se igra u Londonu od 20.do 27.novembra. U odnosu su na prošlu godinu, u Londonu neće biti Robina Söderlinga i Andyja Roddicka. Zanimljivo, Berdych, Ferrer i Roddick su svoje mjesto na Mastersu prošle godine osigurali 11.novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti