Na redu sestrinsko polufinale
Sestre Williams dominiraju svjetskim tenisom već godinama

WTA Masters u Miamiju

Na redu sestrinsko polufinale

Serena Williams teškom mukom plasirala se u polufinale WTA Mastersa u Miamiju. Ukoliko želi ostati na prvoj poziciji i nakon ponedjeljka, mlađa sestra moraće se plasirati u finale. U protivnom, prvi put lider će postati Dinara Safina.

Serenu je Kineskinja Li dobro namučila. Peterostruka pobjednica Miamija izgubila je prvi set (4:6), da bi u drugom na 4:4 i 5:5 spašavala break lopte. No, kada se konačno izvukla u trećem je pokazala ko je “gazda na terenu”.

Vrlo brzo je povela sa 5:1 i ugasila nadu Li da može ući među četiri najbolje na Floridi.
Za plasman u finale protivnica će joj biti sestra, Venus koja je Čehinji Benešovoj prepustila samo sedam gemova. U međusobnim duelima Venus vodi sa 10:9. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Svetlana Kuznjecova i Viktorija Azarenka.

Miami, četvrtfinale
S. Williams (SAD, 1) - Li (Kina) 4:6, 7:6(1), 6:2, V. Williams (SAD, 6) - Benešova (Češka, 26) 6:3, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.