Na startu “sječa” nositelja
Berdych se oprostio

ATP turnir u Sidneyu

Na startu “sječa” nositelja

U prvom kolu ATP turnira u Sydneyju bilo je nekoliko veoma dobrih mečeva, a odličan posao napravili su Lleyton Hewitt i Chris Guccione, domaći teniseri.

Hewitt je na radost publike nadigrao Juliena Benneteau, dok je Guccione iznenadio Čeha Tomaša Berdycha koji je važio za favorita.

Za iznenađenje se pobrinio Janko Tipsarević koji je u Chennaiju na nedavno završenom turniru ispao od kasnijeg pobjednika Marina Čilića. Tipsarević je nadigrao osmopostavljenog Mardyja Fisha sa 6:4, 3:6 i 6:4.
Od drugog kola se oprostio i Radek Štepanek koji je prije dva dana slavio titulu u Brisbaneu. Njega je slavio francuski kvalifikant Jeremy Chardy sa 6:4 i 3:0 kada je Štepanek predao zbog bolesti.
Na turniru nema više ni branitelja naslova Dmitrija Tursunova kojeg je izbacio Richard Gasquet.

ATP Sydney, 1. kolo
Mathieu (Fra) - Seppi (Ita) 6:2, 2:6, 6:3, Guccione (Austr, WC) - Berdych (Češ, 6) 6:3, 6:4, Tipsarević (Srb) - Fish (SAD, 8) 6:4, 3:6, 6:4, Hewitt (Aust, WC) - Benneteau (Fra) 5:7, 6:2, 6:4, Chardy (Fra, Q) - R. Štepanek (Češ) 6:4, 3:0, predaja Štepaneka, Gasquet (Fra) - Tursunov (Rus) 7:6(4), 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.