Na US Openu nastao haos zbog limenke Red Bulla

Thiem bijesan na organizatore

Na US Openu nastao haos zbog limenke Red Bulla

Edmir Škorić

Austrijanac Dominic Thiem imao je jedan ispad tokom meča protiv Sumite  Nagala u 2. kolu US Opena.

Thiem je isuviše lako savladao indijskog tenisera, ali je pobjedu zasjenio jedan "incident" tokom samog meča.

On je želio da popije Red Bull iz limenke, s kojim ima sponzor, ali organizatori su pokušavali da sakriju logo kompanije koja proizvodi energetska pića.

Thiemu su predložili da dobije običnu šolju iz koje može da pije, ali Thiem bio jako ljut zbog svega.

"Vi ste ludi oko antidopinga... Ali ja pijem iz konzerve. Šta je ovo? Donesite mi običnu šolju da je natočim", rekao je Thiem.

A kada je šolja stigla, organizator je peškirom prekrio da se ne vidi kako piće toči iz Red Bullove limenke.

"Nije dozvoljeno piti iz limenke na terenu, znam to. Nekada mi pomaže kada popijem piće, pa želim da ga imam. Bilo je priče sa organizatorima, ali neću otkrivati detalje. Bilo je pomalo nezgodno. Željeli su da otvore limenku i napune je u običnu šolju, a da ja to ne posmatram. To me je odsjeklo, jer su antidoping pravila tako stroga. Nisam želio da izgubim limenku iz vida. Bila je to samo sitnica, na kraju se ništa nije dogodilo", poručio je talentovani teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi