Nadal bez problema izborio polufinale

Trojica Španaca u polufinalu turnira u Riju

Nadal bez problema izborio polufinale

Nakon dominacije prošle sedmice u Buenos Airesu, španski teniseri su dominaciju na Golden Swingu nastavili i u brazilskom Rio de Janeiru. Čak trojica su ostvarila plasman u polufinale. 

Najbolji svjetski teniser Rafael Nadal polufinale je izborio pobjedom protiv portugalskog tenisera Joaoa Souse. Španac je Portugalcu prepustio smao jedan gem (6:1, 6:0) i izborio plasman u polufinale gdje ga očekuje duel sa zemljakom Pablom Andujarom. 

Andujar je iznenađujuće lako izašao na kraj sa mnogo poznatijim zemljakom Tommyjem Robredom. Andujar je slavio sa ubjedljivih 6:1 i 6:1. U dosadašnja dva međusobna duela Nadala i Andujara, Nadal je slavio oba puta. 

Drugi nositelj turnira David Ferrer imao je najteži zadatak da izbori plasman u polufinale. Ferrer je izgubio prvi set sa 4:6 protiv brazilskog tenisera Thomaza Belluccija, ali je sjajni Španac uspio dobiti sljedeća dva seta sa 6:3 i 6:3 i izboriti 15. pobjedu ove sezone. 

Ferrerov protivnik u polufinalu biće Ukrajinac Aleksander Dolgopolov. Dolgopolov je u četvrtfinalu sa 6.1 i 6:1 potpuno neočekivano pobijedio jednog od najboljih igrača na šljaci Talijana Fabija Fogninija. U međusobnim duelima Ferrer ima 7-1 protiv Dolgopolova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.