Nadal: Borit ću se

Nadal: Borit ću se

Sutrašnjim finalom Australian Opena nastaviće se veliko rivalstvo između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Drugi teniser svijeta smatra da mora odigrati dosta bolji meč u odnosu na prethodne, ukoliko želi pobijediti Đokovića, ali ipak ističe da je sretan razvojem situacije na prvom ovosezonskom Grand Slam turniru.

"Sretan sam dosadašnjim tokom turnira i smatram da sam igrao jako dobro. Ipak, ne znam da li će to biti dovoljno za pobjedu protiv Novaka. Morat ću malo bolje igrati, te smatram da ću imati šansu", rekao je Nadal, dodavši:

"Igrao sam jako dobro protiv odličnih igrača. Porazio sam Tomasa Berdycha i Rogera Federera i to je odličan način za start sezone. Ne znam koliko sam spreman za pobjedu sutra, ali ću se boriti u svakom slučaju."

Finalni okršaj između dva najbolja tenisera na rasporedu je sutra ujutro, a odigrat će se na Rod Laver Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.