Nadal: Đoković je bolji, to sam prihvatio

Španac impresioniran Novakom

Nadal: Đoković je bolji, to sam prihvatio

Španski teniser Rafael Nadal priznao je da je Đoković u ovom trenutku mnogo bolji od njega i da je prihvatio tu činjenicu.

"Kada vidiš da je neko bolji od tebe, na kraju moraš da se pomiriš s tim i da smisliš riješenje kako ćeš to promijeniti. Tako sam i ja prihvatio činjenicu da je Novak trenutno bolji. Nastavio sam žestoko da radim kako bi smanjio razliku između nas. Vjerujem da ću imati velike šanse protiv njega, jer ja mogu da odigram mnogo bolje nego u 2015, a Novak ne", rekao je Nadal.

Nadalu je ovo bila jedna od najgorih sezona karijere, a tek je u posljednjih mjesec dana pokazao zašto je nekada bio broj 1. 

"Nadam se da će sljedeća godina da bude mnogo bolja za mene. To je za mene novi početak. Novak je u ovom momentu nepobjediv, a moje je da nastavim žestoko raditi i sve će doći na svoje mjesto", dodao je Rafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.