Nadal: Đokoviću prepuštam ulogu favorita

Uoči velikog nedjeljnog finala

Nadal: Đokoviću prepuštam ulogu favorita

Edmir Škorić

Uoči velikog nedjeljnog finala najprestižnijeg teniskog turnira, Wimbledona, Rafael Nadal prepušta ulogu favorita srbijanskog teniskom magu Novaku Đokoviću.

Kako god završi nedjeljni sudar dvojice prvih tenisera na ATP-ovoj listi, Đoković je preuzeti lidersku poziciju ispred španskog tenisera.

"Oduvijek govorim da mi broj 1 nije primarni cilj u karijeri. Dugo godina sma bio među prva dva na svijetu i mislim da se nikome više ne trebam dokazivati. Zanimaju me  turniri, osvajanje Grands Slam naslova i to je to", kazao je Nadal.

Nadal jako dobro zna protiv koga igra u nedjelju. Četiri puta je ove godine poražen od Đokovića.

"Upravo zato je Novak favorit u finalu. Moram mu prepustiti tu ulogu. Igra sjajno čitavu godinu i izražavam veliko poštovanje prema njemu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.