Nadal i Clijsters lako do 3. kola

Otvoreno prvenstvo Australije, Melbourn

Nadal i Clijsters lako do 3. kola

Španac Rafael Nadal i Belgijanka Kim Clijsters  nastavili su u niz glatkih pobjeda na Otvorenom prvenstvu  Australije u Melbournu i lako se  plasirali u treće kolo.

Prvi nosilac Nadal je sa 6:2, 6:1 i 6:1 izbacio Amerikanca Ryana Sweetinga. To je bila njegova 27. pobjeda u  Melbournu, na kojem je 2009. osvojio naslov.

Argentinac David Nalbandijan morao je da preda svoj meč 2. kola  protiv Richarda Berankisa pri rezultatu 6:1, 6:0, 2:0 za Litvanca.

Nalbandijan je predao meč zbog iscrpljenosti nakon maratonskog meča protiv Lleytona  Hewitta  u utorak, koji je trajao četiri sata i 48 minuta.

U ženskom dijelu turnira treća nositeljica KIm Clijsters sa 6:1 i 6:3 eliminirala je Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Nekadašnja broj 1 svjetskog tenisa - Srpkinja Jelena Janković je postala najveća gubitnica dana. Sedmu nositeljicu je u 2. kolu savladala Kineskinja Peng Shuai sa 7:6 (3) i 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.