Nadal i Đoković u polufinalu
Novak nije dozvolio iznenađenje

Kompletirani parovi polufinala

Nadal i Đoković u polufinalu

M. Maksimović

Mnogi će reći očekivano.U polufinale završnog turnira u Londonu plasirali su se Rafael Nadal, Novak Đoković, te još jučer Roger Federer i Andy Murray.
Najviše turnira u ovom društvu je osvojio ove godine Rafael Nadal, sedam uključujući tri velika Roland Garros,Wimbledon i US.Open.Federer je do Londona stao na četiri osvojena turnira,Đoković i Murray imaju po dva.

Nadal je stigao u London kao veliki favorit, ali je prošlogodišnjih 0-3 na ovom mjestu sigurno stvaralo određeni pritisak kod Španca. Ove godine je u Londonu jedan drugi Nadal,Nadal koji je polufinale osigurao sa tri pobjede.Treća je ostvarena u reprizi Wimbledona protiv Tomasa Berdycha.

Obojica su u prvom setu imala po dvije break lopte, na kraju su igrali tie break.Nadal je krenuo sa 3-0, poveo je 5-2, Berdych mu je pomogao dvostrukom pogreškom i to je to. Berdych se bez obzira na izgubljeni set, dobro držao u ranoj fazi, do četvrtog gema.Maratonski gem je otišao na stranu Nadala koji do kraja nije izgubio niti jedan gem.

Novak Đoković je do polufinala došao preko Andyja Roddicka koji je pomalo razočarao u Londonu. Tri meča, tri poraza.U meču odluke, Đoković je imao maksimalnu realizaciju break lopti.Dvije u prvom, jedna u drugom za krajnjih 6-2,6-3.U polufinalnim mečevima u subotu sastaju se Nadal i Murray, odnosno Federer i Đoković.


Treće kolo,grupa A:
Novak Đoković (Srb, 3) - Andy Roddick (SAD, 8) 6-2,6-3
Rafael Nadal (Špa,1) - Tomas Berdych (Češ,6) 7-6 (3),6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.