Nadal i Đoković u tri seta u treće kolo

Roland Garros 2010

Nadal i Đoković u tri seta u treće kolo

Nebo iznad Pariza danas je bilo mnogo ljepše i vedrije, pa su teniseri mogli nesmetano nastaviti s odigravanjem mečeva drugog kola Roland Garrosa. Od osam odigranih mečeva samo je jedan završio neočekivanim rezultatom.

Senzaciju dana priredio je ukrajinski teniser Oleksandr Dolgopolov, koji je sa 6-3, 6-4 i 6-3 izbacio Čileanca Fernanda Gonzaleza. Iako je Gonzalez, 12. nositelj turnira, bio jedan od kandidata da dođe do samog kraja, njegov put je završio već na drugoj prepreci. Leyton Hewitt je mnogo teže od očekivanog izborio treće kolo preko Denisa Istomina. Hewittu je trebalo pet setova da izbaci Uzbekistanca (1-6, 6-3, 6-4, 2-6, 6-2).

Ostali nositelji danas nisu imali problema da izbore treće kolo. Rafael Nadal je za samo 105 minuta sredio Horacija Zeballosa iz Argentine, a sjajni Španac je imao 80 posto realizaciju prvog servisa (6-2, 6-2, 6-3). Novak Đoković je takođe u tri seta obavio posao protiv Keija Nishikorija (6-1, 6-4, 6-4), dok je najlakši posao imao David Ferrer protiv Xaviera Malissea, kojeg je poslao kući sa sigurnih 6-2, 6-2, a kod 2-0 u trećem setu Belgijanac je predao meč.

Pored Nadala i Ferrera još jedan Španac je lagano izborio plasman u treće kolo. Nicolas Almagro je sa 6-3, 6-0 i 7-6 izbacio Stevea Darcisa, a Victor Hanescu iz Rumunije sa 6-3, 6-4 i 6-2 slavio je protiv Yurija Schukina. Jurgen Melzer je izgubio jedan set od Nicolasa Mahuta iz Francuske, ali je očekivano izborio plasman u treće kolo sa 6-1, 3-6, 7-6 i 6-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.