Nadal i Ferrer u četvrtfinalu

Australian Open

Nadal i Ferrer u četvrtfinalu

Adnan Beganović

Španjolski teniseri Rafael Nadal i David Ferrer plasirali su se u četvrfinale Australian Opena. Najbolji svjetski teniser bio je bolji od Marina Čilića (6:2, 6:4, 6:3), dok je Ferrer u četiri seta savladao kanadskog tenisera Miloša Raonića (4:6, 6:2, 6:3, 6:4).

Najbolji svjetski teniser nije imao većih problema u duelu sa najboljim hrvatskim teniserom. Nadal je kontrolisao igru tokom cijelog meča i na kraju je zasluženo došao do četvrtfinala.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg Australian Opena, Miloš Raonić, zaustavljen je u osmini finala. Bolji od kanadskog tenisera bio je David Ferrer. Raonić je dobio prvi set, no za još jedno iznenađenje nije imao snage.

Australian Open, teniseri, osminafinala:

Ferrer - Raonić 4:6, 6:2, 6:3, 6:4
Nadal - Čilić 6:2, 6:4, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.