Nadal i Raonić u finalu Mastersa u Montrealu

Nadal i Raonić u finalu Mastersa u Montrealu

Rafael Nadal izborio je plasman u finale Rogers Cupa u Montrealu nakon što je danas rezultatom 2:1 (6:4, 3:6, 7:6) porazio srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Nadal je već u tri navrata osvajao naslov u Kanadi, a ovo je njegovo peto Masters finale ove sezone. Titulu najboljeg nije ponio tek u Monte Carlu.

U finalu će igrati protiv Miloša Raonića koji će se bez obzira na ishod ovog meča od sutra probiti među najboljih deset najboljih igrača svijeta.

Raonić se plasirao u finale nakon što je u polufinalnom meču bio bolji od sunarodnjaka Vaseka Pospisila rezultatom 2:1 (6:4, 1:6, 7:6). Raoniću je bilo potrebno dva sata i 17 minuta da nadigra raspoloženog Pospisila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.