Nadal ima pobjednički omjer protiv tenisera iz TOP 30

Protiv njih 14 je na stopostotan učinak

Nadal ima pobjednički omjer protiv tenisera iz TOP 30

Rafael Nadal je protekle nedelje osvojio veliki ATP turniru u Cincinnatiju, što je njegov deveti ovosezonski naslov na ATP Touru. Nakon ovog trijumfa službena stranica ATP je objavila podatak kako Nadal ima pobjednički omjer protiv tenisera iz TOP 30 društva.

Nadal ima stopostotni omjer protiv čak 14 igrača iz Topa 30, u najgorem položaju su Nicolas Almagro i Stanislas Wawrinka koji još uvijek čekaju na prvu pobjedu protiv Španca.Kada su u pitanju TOP 5 igrači situacija je sljedeća. Sa Novakom Đokovićem je na 21:15, sa Andyjem Murrayom 13:5, protiv Ferrera je poprilično ubjedljiv 20:4, dok je Berdych dobio tri meča od 18 odigranih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.