Nadal izgubio set
Nadal nesiguran na startu

ATP u Rotterdamu

Nadal izgubio set

Rafael Nadal izgubio je set na ATP turniru u Rotterdamu koji se igra za nagradni fond od 1.45 miliona eura protiv Italijana Simonea Bollelija, ali je kasnije preuzeo stvar u svoje ruke i na kraju je sa 4:6, 6:2 i 7:5 izborio plasman u drugo kolo.

Španac je u prvom dijelu meča djelovao prilično nesigurno, no kako je duel odmicao bio je se sigurniji, što je njegova možda i najjača karakteristika.

Francuz Jo-Wilfried Tsonga takođe je u 2. kolu, ali je protib Holanđanina Galunga u oba seta morao igrati tie-break. Zanimljivo, u oba je bilo 7:4 za sedmog nositelja koji će ipak igrati u nastavku Rotterdama.
Poznata su i dva učesnika četvrtfinala. To su Rus Mihail Južnij i Francuz Julien Benneteau. Južnji je u tri seta eliminisao Davida Ferrera 6:2, 3:6, 6:2, dok je sigurniji bio Benneteau u duelu sa Davidenkom.

Rezultati
Rafael Nadal (Špa/1) - Simone Bolelli (Ita) 4:6, 6:2, 7:5; Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) - Jesse Huta Galung (Niz) 7:6 (4), 7:6 (4); Marc Gicquel (Fra) - Jevgenij Korolev (Rus) 3:6, 6:3, 6:2;
osmina finala: Mihail Južnij (Rus) - David Ferrer (Špa/6) 6:2, 3:6, 6:2;
Julien Benneteau (Fra) - Nikolaj Davidenko (Rus/3) 6:3, 6:2;

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije