Nadal: Koljeno me još muči

Nadal: Koljeno me još muči

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas uoči turnira u Čileu, svog prvog pojavljivanja otkako se povrijedio u junu prošle godine, da mu koljeno i dalje predstavlja problem.

"Koljeno me i dalje muči, ali nadam se da će vremenom bol da nestane - rekao je Nadal koji će od 4. februara igrati na turniru u Vini del Mar.

Bivši prvi teniser svijeta naglasio je da mu je glavni cilj da se konačno oslobodi bolova koje konstantno osjeća u koljenu, prenosi Tanjug.

"Ono što mi je u glavi svaki dan jeste da bolovi konačno nestanu. Nadam se da ću se, kada riješim taj problem, vratiti na nivo na kojem sam igrao prije povrede - rekao je Nadal.

Istakao je da su, inače, dobre prognoze za njegov potpuni oporavak i povratak vrhunskom tenisu.

"Ukoliko bez bolova budem uspio da odigram četiri - pet turnira na šljaci u nizu, ne vidim zašto ne bih mogao da se vratim u vrhunsku formu - rekao je Nadal, koji trenutno zauzima peto mjesto na ATP listi, iza svog zemljaka Davida Ferrera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.