Nadal lagano do četvrtine finala, Federer eliminisan

Nishikori šokirao Švicarca u Madridu

Nadal lagano do četvrtine finala, Federer eliminisan

A. Haznadarević

Najuspješniji španski teniser Rafael Nadal, osigurao je nastup u četvrtini finala ATP turnira u Madridu, a posljednji rival kojeg je savladao bio je Rus Mikail Južnij. S druge strane veliki šok priredio je Japanac Kei Nishikori eliminisavši Rogera Federera.

Slavio je Nadal nakon jednog sata i 14 minuta dugog meča rezultatom 6:2, 6:3. Jedino poravnanje i malo zanimljivosti Rus je uspio ostvariti u drugom setu, kada je sa 1:3 smanjio na 3:3.

 

Međutim, to ipak nije bilo dovoljno, pa se Nadal bez većih problema uspio vratiti i odnijeti brzu pobjedu.

 

Nadal će se u četvrtini finala suočiti sa pobjednikom meča David Ferrer - Tommy Haas.

 

Iznenađujući poraz nanio je Kei Nishikori Švicarcu Rogeru Federeru, svaladavši ga sa 6:4, 1:6, 6:2.

 

Bilo je to novo iznenađenje u Madridu nakon eliminacije prvog reketa svijeta Novaka Đokovića, s tim da je ovo možda i još senzacionalniji rezultat, s obzirom na to da je Federer branio titulu prošlogodišnjeg prvaka na ovom terenu.

 

ATP Madrid, 3. kolo:

 

Nadal - Južnij 6:2, 6:3

Berdych  - Anderson 7:6, 7:5

Andujar - Gimeno-Traver 5:5, predaja Gimena-Travera

Kei Nishikori - Roger Federer 6:4, 1:6, 6:2

 

WTA Madrid, 3. kolo:

 

S. Williams - Kirilenko  6:3, 6:1

Šarapova - Lisicki 6:2, 7:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.