Nadal lako do finala

Roland Garros

Nadal lako do finala

Edmir Škorić

Nakon prekida zbog kiše, Rafael Nadal i David Ferrer nastavili su svoj meč, a u španskom okršaju bez većih problema je slavio Nadal.

Nadal je prvi set dobio 6:2 uz pet vezanih osvojenih gemova, a onda je u drugom ponovo pokazao svoju klasu i sa dva brejka poveo 4:1, a potokm je zbog kiše prekinut meč. Nakon pauze, Nadal je nastavio u pravom ritmu.

 

Do kraja drugog seta Nadal je osvojio dva gema pri svom servisu. Drugi set završen je rezultatom 6:2. Očajni Ferrer u trećem setu, koji je trajao malo više od pola sata, osvaja samo jedan gem i to u trećem setu. Nadal je napravio tri brejka i kod vodstva 2:1 nanizao četiri osvojena gema. 

 

Nadal je još jednom pokazao da je kralj zemlje i na toj podlozi mu trenutno niko ne može parirati. Pokušat će to prvi teniser svijeta Novak Đoković ili Roger Federer. Srbijanac i Švicarac igraju drugo polufinale Roland Garrosa.

 

Roland Garros, polufinale tenisera:

 

Nadal (2) - Ferrer (6) 6:2, 6:2, 6:1

Đoković (1) - Federer (3) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.