Nadal lako protiv Gasqueta, 37. put protiv Đokovića

U ponedjeljak protiv Đokovića

Nadal lako protiv Gasqueta, 37. put protiv Đokovića

Edmir Škorić

Potpuno očekivano, bez većih problema, Rafael Nadal izborio je finale posljednjeg Grand slam turnira sezone, US Opena...

Nadal se u finalu US Opena pridružio Novaku Đokoviću, pa nas u ponedjeljak čeka već 37. okršaj dvojice najboljih tenisera u ovom trenutku. 

Španski teniser briljira ove sezone, a nakon osvojenih turnira u Montrealu i Cinncinatiju, došao je u priliku da osvoji i prestižni turnir u New Yorku. U polufinalu je Nadal u tri seta (6:4, 7:6, 6:2) savladao Francuza Richarda Gasqueta.

Gasquet je najbolji tenis odigrao u drugom estu, ali u tie-breaku je Nadal bio uspješniji i izborio se za 18. Grand Slam finale. 

U 2013. godini Nadal je zabilježio 21 pobjedu na tvrdoj podlozi u isto toliko mečeva. Protiv tenisera iz Top 10 sa ATP liste upisao je 10 pobjeda iz isto toliko odigranih mečeva.

Protiv Đokovića u ponedjeljak navečer traži svoju 22. pobjedu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.