Nadal: Moj cilj je osvojiti US Open

Nakon osvojenog Wimbledona Rafa ima sljedeći cilj

Nadal: Moj cilj je osvojiti US Open

Pobjedom nad Tomasom Berdychom u finalu Wimbledona Rafael Nadal je potvrdio da je u ovom trenutku najbolji teniser svijeta. Ali, pred Rafom je još jedan korak do potvrde statusa kralja.

Rafael Nadal je osvojio osam Grand Slam turnira (pet Roland Garrosa, dva Wimbledona, jedan Australian Open), a za potvrdu potpune klase potreban je još US Open. Rafa se nada kako će ovog septembra u svoju bogatu kolekciju pospremiti i US Open.

„Volio bih da osvojim sva četiri Grand Slama. US Open će biti najteži, ali nakon osvajanja drugog Wimbledona, to je glavni cilj koji ostaje u mojoj karijeri. Pokušaću se pripremiti što bolje, ali biće teško igrati u New Yorku. Ipak, imam u zadnje dvije godine dva polufinala, tako da nisam baš ni daleko“, otkriva svoje planove za budućnost Rafael Nadal.

Nakon što je potvrdio status najboljeg igrača na zemlji i travi, Nadal ide na odmor kako bi što svježiji dočekao američku turneju na tvrdoj podlozi. 24-godišnji Španac očekuje novi trofej u svojim vitrinama.

„Sada me očekuje mjesec dana odmora na Mallorci s porodicom i prijateljima. Volim ovaj dio sezone, jer daje mi prostora za odmor. Ako nastavim igrati kao dosad mogao bih imati dobru sezonu u Americi. O US Openu ću misliti za jedan mjesec, to je moj cilj u nastavku sezone“, rekao je sjajni Rafael Nadal, trenutno prvi igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.