Nadal: Na Australian Openu našao sam lijek za Đokovića

Nakon pobjede na US Openu

Nadal: Na Australian Openu našao sam lijek za Đokovića

Rafael Nadal izjavio je da je u porazu od Novaka Đokovića u finalu Australian Opena prošle godine pronašao način i rješenje kako da savlada srbijanskog tenisera.

To je bila posljednja od sedam uzastopnih Novakovih pobjeda nad Nadalom.

„Tada sam uspio malo da zaboravim na sve što se dogodilo. Bio sam u lošem ritmu prije toga. Prije finala US Opena 2011. godine sjedio sam u svlačionici i nisam bio ubjeđen da imam šanse za trijumf“, priča Nadal.

„Ipak treći set tog finala (7:6 za Nadala) bio je važan. Bio sam u stanju da promjenim situaciju, da se borim više nego u prethodnim mečevima i da budem agresivan. Onda sam morao da sačekam da ja podignem svoj nivo, a da njemu malo padne samopouzdanje. U Australiji sam osjećao da se dinamika promjenila iako sam izgubio. Poslije sam osećao da sam pronašao način da ga pobijedim“, dodao je Španac. 

U ponedjeljak je Nadal savladao Đokovića u finalu US Opena. a Novak je izjavio da je propustio šanse i da nije zaslužio da slavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.