Nadal na terenu za mjesec dana

Nadal na terenu za mjesec dana

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da mu oporavak koljena teče po planu i da se neće vratiti na teren dok se u potpunosti ne oporavi.

Osvajač 11 Grand Slam titula i trenutno četvrti reket svijeta istakao je da i dalje osjeća bol u lijevom koljenu i da će o povratku razmišljati kada više ne bude takav slučaj.

"Radim koliko god mogu i radim sve što mi ljekari govore i trenutno sve manje ili više ide kako treba. Jedino što mi je potrebno je više vremena. Vidjećemo kako će se stvari oko koljena odvijati u narednim nedjeljama, prioritet mi je da se u potpunosti oporavim. Ne brzo, već potpuno. Naravno, želio bih da to bude što prije, ali je najvažnije je da budem siguran da je sve u redu sa koljenom kada se vratim. To će se desiti kada ne budem više osjećao nikakav bol u koljenu, bilo da se to za desi za dvije nedjelje ili još kasnije“, rekao je Nadal.

Nadal nije igrao još od Wimbledona, kada ga je u drugom kolu eliminisao Čeh Lukaš Rosol. Zbog povrede koljena, Španac je nekoliko puta morao da pauzira tokom 11-godišnje karijere, a ovoga puta je nakon Wimbledona  propustio i Olimpijske igre u Londonu i US Open.

Španski teniser trenutno ide na intenzivne fizioterapije i tretmane laserom, a doktor španske teniske federacije Anhel Ruis-Kotoro rekao je početkom mjeseca da bi Nadal mogao da se vrati na teren u roku od mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.