Nadal najbolji sportista Evrope

Nakon Federera Nadal

Nadal najbolji sportista Evrope

Adnan Beganović

Veličanstveni španjolski teniser, Rafael Nadal, izabran je za najboljeg sportistu Evrope u izboru sedamnaest evropskih nacionalnih agencija.

Nadal je godinu završio kao svjetski broj jedan, osvojio je Roland Garros, Wimbledon i zlatnu olimpijsku medalju i sasvim zasluženo je izabran za najboljeg među najboljim.

U ovom tradicionalnom izboru Nadal je nasljedio Federera, a u ovogodišnjem izboru je osvojio 146 bodova, 20 više od drugoplasirane ruske atletičarke Jelene Isinbajeve, dok je treće mjesto sa 101 bodom osvojio svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton.

Rezultati ovogodišnjeg izbora:
1. Rafael Nadal (Španija, tenis) 146 bodova
2. Jelena Isinbajeva (Rusija, atletika) 126
3. Lewis Hamilton (Velika Britanija, formula 1) 101
4. Cristiano Ronaldo (Portugal, nogomet) 91
5. Sebastien Loeb (Francuska, reli) 61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije