Nadal: Najteži meč u karijeri
Nadal je imao svojih prilika

Treće finale zaredom i treći poraz od Đokovića

Nadal: Najteži meč u karijeri

M. Maksimović

Rafael Nadal je u svojoj karijeri do sada osvojio 10 Grand Slam titula, još pet puta je gubio u finalu. Dva puta na Wimbledonu, jednom u pet setova, nakon što je dva izgubio u tie breaku.

Četiri seta na Wimbledonu i New Yorku, jučer teških, istorijskih pet. Baš kao što je 2008. godine dobio Federera u pet na Wimbledonu, ili sljedeće godine u Melboruneu. U posljednja tri finala, Đoković je bio nepremostiva prepreka.

''Ovo je najteži meč u mojoj karijeri. Bio sam dio velikog teniskog spektakla, želio sam pobjedu, ali sam zadovoljan na kraju. Imao sam svojih prilika, prednost u petom setu, šansu da dobijem igrača koji me šest puta pobjedio prošle godine. Nažalost nisam je iskoristio. Ja sam zadovoljan jer sam igrao dobro, bolje nego u prošloj godini'' objasnio je Nadal.

Španjolac je priznao da ga je uništio Novakov retern.

''Njegov retern je nevjerovatan, možda ima najbolji na svijetu. Nikada nisam igrao sa igračem koji tako uporno vraća moj servis i to skoro svaki put'' rekao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.