Nadal: Ne bih o koljenu, stvarno ne bih...

Nakon poraza od Darcisa

Nadal: Ne bih o koljenu, stvarno ne bih...

M. Maksimović

Nakon što je prošle godine senzacionalno poražen u drugom kolu, ove je napravio korak nazad. Ove godine je bilo još gore, Nadal je izletio u prvom kolu Wimbledona bez osvojenog seta.

''Znao sam de će biti težak meč jer nisam imao niti jedan na travi prije Wimbledona. Imao sam dosta šansi u meču, ali ih nisam iskoristio. Darcis je stvarno bio odličan, zaslužio je pobjedu. Na kraju krajeva nije tragedija, ovo je sport. Moram se oporaviti za nastavak sezone i za turnire na betonu. Jeste teško izgubiti u prvom kolu, ali idemo dalje,'' nakon meča je rekao Nadal.

Novinari su naravno nakon meča pitali o koljenu, za razliku od predhodnih izjava, ovaj put nije Rafa želio pričati

''Neću ništa govoriti o koljenu. Mogu samo čestitati Darcisu koji je bio odličan. Igrao je stvarno sjajno,'' rekao je Nadal.

Novinari su nastavili, ali su naišli na zid:

''Valjda se šalite. Rekao sam vam, ništa neću govoriti o koljenu. Mogu tek reći da ću biti spreman za ostatak godine. Vjerujem u to,'' završio je Španac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.