Nadal: Ne žalim se, ali ovi uslovi su ekstremni

Ove godine je sve drugačije na Roland Garrosu

Nadal: Ne žalim se, ali ovi uslovi su ekstremni

E. Škorić

Španski teniser Rafael Nadal pobijedio je Bjelorusa Gerasimova na startu Roland Garrosa i traži svoj 13. naslov u Parizu.

Zbog koronavirusa ove godine se Roland Garros igra u neobičnom terminu, a već prva dva-tri dana donijela su velike proteste brojnih tenisera i teniserki, koji moraju da igraju na kiši i po niskim temperaturama.

Viktorija Azarenka prva je iskazala nezadovoljstvo, pa se jučer povukla sa terena, ali je na kraju njen meč nastavljen i ona je, poput Nadala, prošla u 2. kolo.

"Ne bih da se žalim, samo želim reći istinu. Moje razmišljanje se nije promijenilo ni nakon startne pobjede. Uslovi su vrlo različiti od onih u kojima se inače igra 'Roland Garros' i ti uslovi nisu idealni za mene. Igramo u Parizu, ali sve je drugačije. Uslovi su ekstremni i ne pomaže mi zbog stila", rekao je Nadal.

Ipak, vjeruje da će unatoč svemu uspjeti da dođe do titule, mada je kao favorite za naslov izdvojio Novaka Đokovića i Dominica Thiema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi