Nadal neće u Barcelonu
Nadal se potrošio u Monte Carlu

Umor i ATP tour krivci

Nadal neće u Barcelonu

M. Maksimović

Rafel Nadal je u Monte Carlu uzeo šesti naslov u karijeri. Tokom cijelog turnira, pet mečeva je jednostavno bio nedodirljiv i na kraju je dosta emotivno proslavio svoj prvi turnir nakon 11.mjeseci i trijumfa u Rimu. Dobro, neko će možda naći zamjerku jer nije bilo Federera, nije bilo još nekoliko igrača iz TOP 10 društva, ali Nadal je stvarno igrao dobro i pitanje kako bi se proveo Federer ili recimo Roddick.

''Hvala svima, prekrasan je osjećaj pobjeđivati toliko puta u Monte Carlu, hvala za sve što ste učinili da se ja osječam kao kod svoje kuće. Prošle godine nisam igrao dobro, ali sam osvojio turnir, dok je ove godine situacija bila puno drugačija. Nakon Monte Carla misli da sam se vratio na najviši nivo'' pričao je nakon meča u nedelju, Nadal koji je ove sedmice trebao nastupati u svom dvorištu, u Barceloni. Međutim od njegovog nastupa nema ništa.


''Imao sam ogromnu želju da nastupim u Barceloni, jer to je moj klub, to je moj turnir, ali ne mogu, umoran sam. Moram uzeti odmor i prava je šteta što neću igrati na ovom turniru, ali mislim da dio odgovornosti snosi  ATP tour koji je jako loše složio turnire na zemlji'' ističe Nadal.

Nadal je u Barceloni slavio ukupno pet puta do sada, dva puta je u finalu zaredom pobjeđivao Davida Ferrera, prije njega, Juana Carlosa Ferrera, Tommyja Robreda te Guillerma Canasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.