Nadal: Nedostaje mi snage i energije

Španski teniser nakon neočekivanog poraza

Nadal: Nedostaje mi snage i energije

A. Haznadarević

Španac Rafael Nadal, pretrpio je poraz u finalu ATP turnira u Vina del Maru od 73. igrača svijeta Argentinca Horacia Zeballosa.

Nakon poraza Nadal je bilo, logično, razočaran, te je razlog svog poraza pronašao u nedostatku snage nakon dugotrajnog odsustvovanja s terena. 

 

"Ne reagujem više brzo, nedostaje mi snaga i energija u nogama, kao i snaga udaraca. To je sve ono što je karakterisalo moju igru tokom karijere", rekao je Nadal, i dodao:

 

"Ima dana kada osjećam da mi je koljeno bolje, a ima i onih kada mi je lošije. Sve to utiče na moju igru", zaključio je Španac, koji je izgubio i u finalu dublova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.