Nadal nemoćan protiv Ljubičića

Pao i Španjolac

Nadal nemoćan protiv Ljubičića

Adnan Beganović

U prvom polufinalnom meču u Indian Wellsu desilo se veliko iznenađenje. Hrvatski teniser Ivan Ljubičić sa 2:1 u setovima pobijedio je favoriziranog Nadala.

Ivan Ljubučić u Indian Wellsu igra tenis živote. Favoriti padaju jedan za drugim, a večeras je došao na red i španjolski teniser Rafael Nadal.

Nekadašnji najbolji svjetski teniser dobio je prvi set (6:3), da bi naredna dva Ljubičić riješio u svoju korist. U drugom je hrvatski teniser slavio sa 6:4, da bi putnika u finale odlučio tie-break trećeg seta u kojem je Ljubičić imao više živaca i na kraju se sasvim zasluženo plasirao u finale gdje ga očekuje bolji iz duela Roddicka i Sodelinga.

Indian Wells, polufinale:
Nadal - Ljubičić 1:2 (6:3, 4:6, 6:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.