Nadal nije optimista: Bit ću iskren, mislim da neće biti više tenisa u 2020.

Drugi reket svijeta

Nadal nije optimista: Bit ću iskren, mislim da neće biti više tenisa u 2020.

Španski teniser Rafael Nadal smatra kako je sezona 2020 praktično izgubljena radi virusa Covid19.

ATP i WTA Tour su dobro uzrmani zbog pomenutog virusa jer su otkazani svi turniri od početka marta do početka jula, računajući i Roland Garros te Wimbledon s tim da je Roland Garros dobio novi termin (prvo 20. pa onda 27. septembar).

Generalni utisak je da će uskoro i termin od 13. jula, do kada zvanično važi suspenzija sezone, vrlo brzo biti pomjeren, a ima i onih koji smatraju kako se novi termin neće ni tražiti jer će 2020. godina biti potpuno izgubljena.

Jedan od njih je Nadal koji je iznio vrlo pesimistično mišljenje.

"Nadam se da se na teren možemo vratiti prije kraja godine, ali nažalost mislim da to neće biti tako", kaže Nadal za španske novine El Pais i dodaje:

"Prijavio bih se da budem spreman za 2021. sezonu. Više se brinem za Australian Open nego za ovu sezonu jer mislim da je 2020. praktično izgubljena. Nadam se da možemo nastaviti ponovo sljedeće godine, zaista se nadam da će to biti tako. Neću vas lagati, iznijet ću iskreno svoje mišljenje, iako sam tužan. Smatram da mi teniseri gubimo godinu dana života. A, kada imate 33 ili 34 godine, to vam teže pada nego kada imate 20 jer u tim godinama mnogo toga je ispred vas", poručio je Nadal.

Najveći problem tenisu kao sportu predstavlja činjenica da su putovanja s turnira na turnir gotovo svakodnevnica. Prelazak granica je nešto što teniseri rade gotovo svake sedmice, nekada čak i češće i mnogo toga kada je u pitanju sudbina ovog sporta za 2020. godinu ovisit će o tome kako će pojedine države dopuštati i da li će dopuštati stranim državljanima ulazak na njihov teritoriji.

Što se tiče ATP liste, ona ostaje zaleđena dok god turniri ne budu igrani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi