Nadal: Nisam zaboravio kako se igra

Oporavio se od povrede koljena

Nadal: Nisam zaboravio kako se igra

A. Haznadarević

Španski teniser Rafael Nadal se vratio nakon povrede, te je učestvovao na egzibicijskom turniru u Abu Dhabiju, a i sam sjajni teniser je poručio kako fanovima, tako i protivnicima da nije  zaboravio igrati tenis.

"Nisam zaboravio kako se igra. Već sam ukupno dvije godine proveo van terena, a odigrao sam više od 600 ATP mečeva. Osećam se dobro, osvojio sam Rolan Garros i te emocije još su u meni", istakao je Španac, i nastavio:

 

"Osjećam se bolje, doktori kažu da je u redu i to su dobre vijesti. Sve što se dogodilo prihvatio sam normalno, kao dio svoje karijere. To je još jedan izazov".

 

Kao glavni cilj učešća na turnirima istakao je fizičku pripremu, a ne pokušaj osvajanja medalja:

 

"Turnir u UAE je test, moj cilj nije taj turnir, ali ni Doha ni Australian open. Moj cilj jeste da ponovo budem spreman i da povratim osećaj. Koljeno je jedino do čega mi je stalo. Neću pridavati mnogo značaja onome što će se dogoditi u narednih mjesec-dva", zaključio je Nadal.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.