Nadal: Nositi zastavu svoje zemlje na OI je velika čast

Španski teniser počastvovan

Nadal: Nositi zastavu svoje zemlje na OI je velika čast

D. Vejo

Rafael Nadal će na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, nositi zastavu svoje zemlje tokom ceremonije otvaranja istih.

Španac ne krije zadovoljstvo za ukazanu priliku.

"Ovo je za mene velika privilegija. Nositi zastavu Španije tokom otvaranja Olimpijskih igara za mene je čast. Nadam se da ću ja, kao i svi ostali sportisti koji predstavljaju našu zemlju, osvojiti mnogo odličja i kuću se vratiti srećni i zadovoljni", rekao je za inostrane medije teniser.

Olimpijske igre u Riju počinju petog a završavaju 21. avgusta tekuće godine.

Podsjetimo, Nadal je izabran da nosi zastavu i na prošlim igrama u Londonu, ali zbog zadobijene povrede nije mogao da nastupi na istim pa je odgovornost prvog čovjeka preuzeo španski košarkaš Pau Gasol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi