Nadal: Novak je dominantan

Nadal: Novak je dominantan

Rafu Nadal ne ide, pa ne ide. Španski teniser posljednjih par sezona nije na svom nivou, a muku muči i sa učestalim povredama. 

Da stvar bude još gora, tokom turnira u Miamiju nije uspio ni da završi meč protiv bh. tenisera Damira Džumhura, što mu se prvi put desilo poslije šest godina.

Ipak, i pored loših rezultata i evidentne krize u njegovoj karijeri, Nadal i dalje pokazuje veliku upornost i želju da se vrati u sam vrh. 

Kako sam kaže i dalje osjeća veliku strast i zagriženost prema ovom sportu, te i pored lošeg perioda u njegovoj karijeri nema namjeru da tek tako odustane.

"Ne razmišljam o povlačenju, srećan sam što radim ono što volim i stvarno uživam u tome. I dalje imam istu strast za ovim sportom, kao i svih ovih godina i nastupaću dokle god sam zadovoljan onim što radim", rekao je 5. teniser svijeta.

On se u intervjuu nakon završenog učešća u Miamiju osvrnuo i na trenutno najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

"U posljednje dvije godine Novak je jedini dominantan. Moram priznati, možda i previše, ali on to zaslužuje", iskren je bio Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi