Nadal odustao od Bercyja
Nadal preskače Pariz

Povreda ili nešto drugo

Nadal odustao od Bercyja

M. Maksimović

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal otkazao je nastup na pariškom ATP Mastersu naredne sedmice zbog zdravstvenih razloga, objavili su organizatori turnira.Nisu poznati nikakvi detalji, ali bi Nadal prije početka turnira trebao objaviti što ga muči putem saopštenja ili konfernecije za novinare.

Nadal je prošle godine došao do polufinala Mastersa u Parizu, a 2008. godine izviždan je kada je zbog povrede predao četvrtfinalni meč.U završnici sezone, Rafa nije igrao još od poraza u drugome kolu Šangaja od Jurgena Melzera, a nedavno je priznao kako je jako umoran u sezoni u kojoj je osvojio čak tri Grand Slam turnira.Prvi nositelj turnira u Parizu postao je tako Švicarac Roger Federer.



Glasnogovornik Rafaela Nadal je rekao da će pobjednik Roland Garrosa, Wimbledona i US Opena doći u Pariz i lično saopštiti svoju odluku organizatorima i medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.