Nadal osigurao polufinale i prvo mjesto na kraju godine

Pobjedom protiv Wawrinke

Nadal osigurao polufinale i prvo mjesto na kraju godine

Rafael Nadal je prvi na završnom turniru u Londonu izborio polufinale. Pored polufinala, Nadal je osigurao prvo mjesto na ATP rang listi na kraju godine. Sve to zahvaljujući pobjedi protiv Stanislasa Wawrinke u dva tie breaka 7-6(5), 7-6(6).

Wawrinka je odigrao dobar meč, ali je u presudnim poenima ostao kratak, pa je Nadal nakon ovog duela na omjeru 12-0, uz 26-0 u setovima.

U prvom setu je Nadal poprilično lako stigao do prvog breaka. Tri greške i jedna dvostruka Wawrinke, za vodstvo Rafe 3-2. Break prednosti je Rafa čuvao do desetog gema kada gubi svoj servis i Wawrinka se vraća u meč. Ipak u tie breaku uzima Nadal koji sa ranim breakom stiže na 3-1 u drugom.

Kada je poveo Nadal 4-1 činilo se kako je sve gotovo, ali je tek tada Wawrinka počeo igrati. Nanizao je tri gema zaredom, imao je dvije prilike da prelomi set i meč odvede u treći, ali nije iskoristio.

Imao je i set loptu kod 6-5 u tie breaku, ali se Nadal izvukao i sa tri vezana poena je osigurao polufinale. Wawrinka je imao sedam break lopti, dvije više od Nadala, na prvom servisu je osvojio 80 posto poena, ali očito to je bilo premalo da bi danas pobjedio Španca.

Grupa A:
Rafael Nadal (Špa, 1) - Stanislas Wawrinka (Švi, 7) 7-6(5), 7-6(6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.