Nadal otkazao Queens

Nadal otkazao Queens

Adnan Beganović

Najbolji svjetski teniser, Rafael Nadal, obavijestio je organizatore ATP turnira u Queensu da neće doći braniti titulu iz prošle godine. 

Kao razlog otkazivanja Queensa španjolski teniser je naveo povredu koljena koja prema njegovim riječima mora odmoriti kako bi što spremnije dočekao Wimbledon.

"Vrlo sam razočaran što ove sezone nisam u mogućnosti doći u Queens i pred divnom londonskom publikom braniti prošlogodišnji naslov. Imao sam posljednjih mjeseci problema s koljenima, te zbog toga nisam igrao sa 100 posto vlastitih mogućnosti".

ATP turnir u Queensu počinje sljedećeg ponedeljka, 8. juna i traje do 14. istog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.