Nadal: Ovakvi preokreti su dobri za sport

Pobijedio u polufinalu RG-a Đokovića

Nadal: Ovakvi preokreti su dobri za sport

Edmir Škorić

Nakon četiri sata i 40 minuta igre, Rafael Nadal uspio je savladati Novaka Đokovića i izboriti finale Roland Garrosa.

Nadal je osvojio prvi set, Novak  se vratio, Španac poveo s 2:1, a u četvrtom setu srbijanski teniser u tie-breaku dolazi do novog izjednačenja. Nakon 16 gemova u odlučujućem setu, Nadal je izborio pobjedu.

"Ovo je bio jedan veliki i fantastičan meč. Veoma poseban meč, posebno zbog povrataka Novaka. Sada ponovo imam priliku da pobijedim još jednom na Roland Garrosu", rekao je Nadal na kraju utakmice, dodavši: 

"To je poseban trenutak za mene. Želim da zahvalim i publici koja je bila uz mene tokom ovog meča. Svaki meč je jdnostavno poseban".

"Naravno da je Novak veliki fajter. Očekivao sam jedan težak meč, a u ostalom tako je uvijek kada nas dvojica igramo jedan protiv drugog. Uvijek sam spreman za borbu i kod one situacije 4:3. Takvi preokreti su dobri za sport", dodaje Nadal, koji u nedjelju igra protiv boljeg iz duela David Ferrer - Jo-Wilfred Tsonga.

"Očekuje se fantastična borba dvojice sjajnih tenisera. Do sada su bili fantastični, sve mečeve su dobijali u tri seta, a ko god bude u finalu, vidimo se u nedjelju". 

"Jednostavno, mogu da se zahvalim svima koji me prate. Mnogo je ljudi koji me podržavaju, mogo je fanova i hvala im još jednom. Uvijek je poseban trenutak u mojoj karijeri kada dobijem tu priliku da igram ovdje. Svima pojedinačno hvala na podršci", dodao je na kraju Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.