Nadal: Ovo je moja najbolja sezona

Španac optimista uoči današnjeg finala

Nadal: Ovo je moja najbolja sezona

Rafael Nadal iza sebe ima savršenu sezonu na zemlji. Osvojio je Rim, Monte Carlo i Madrid, a danas igra finale Roland Garrosa protiv Robina Soderlinga, te bi u slučaju pobjede ponovo postao broj jedan na svijetu.

„Nervoze u ovakvim mečevima uvijek ima. Biće ovo veoma težak meč, ali optimista sam, igram dobro, igram svoju najbolju sezonu. Sve turnire na zemlji sam osvojio i nadam se da ću slaviti i u današnjem finalu“, optimističan je  Rafel Nadal uoči finala protiv čovjeka koji ga je prošle godine zaustavio.

„Finale Roland Garrosa nije nešto što se igra svaki dan, ali jedno moram reći, da nisam osvojio Monte Carlo ko zna da li bih bio ovdje. Ova sezona može biti savršena ili skoro savršena, dosad je skoro savršena, a ako osvojim i Roland Garros biće savršena“.

„U igri sam da se vratim na prvu poziciju. Ipak, moram priznati da sam sada bolji nego što sam bio 2008. godine kada sam bio svjetski broj jedan. Ova sezona je veoma pozitivna, posebno nakon što sam prošle imao dosta problema. Svaki Roland Garros je za mene poseban, ali je svake godine drukčije, uvijek se nešto promijeni“, kaže Nadal.

„Svaka titula je važna u mojoj karijeri, ali ako pobijedim neću biti bolji, isto tako ako izgubim neću se ništa promijeniti. Meč će biti težak, nastojaću da odigram što bolje, ali ako izgubim čestitaću pobjedniku“, zaključio je Rafael Nadal uoči današnjeg finala u kojem ima priliku osvojiti peti naslov najboljeg na pariškoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti