Nadal pauzira nakon Australian Opena

Nadal pauzira nakon Australian Opena

Španski teniser, Rafael Nadal, planira uzeti višesedmični odmor nakon Australian Opena, zbog problema sa povredom ramena.

"Imao sam problem sa povredom ramena i prije ATP turnira u Londonu. Nakon toga sam se osjećao bolje, ali u decembru se opet pojavio isti problem, te sam slabije trenirao", istakao je Nadal, te dodao:

"Nastup u Abu Dhabiju će mi pomoći da testiram rame i nadam se da će sve biti u redu. Poslije Australian Opena uzet ću nekoliko sedmica odmora, a u februaru ću se vratiti trenažnom procesu."

Prvi Grand Slam turnir u novoj sezoni, Australian Open, počet će 16. januara. Trenutno se u Abu Dhabiju održava ekshibicijski turnir, a popularni Rafa će u polufinalu odmjeriti snage sa Davidom Ferrerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.