Nadal pobijedio Goffina i osigurao meč protiv Đokovića

Masters u Madridu

Nadal pobijedio Goffina i osigurao meč protiv Đokovića

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu nakon što je danas pobijedio Belgijanca Davida Goffina 2:0 u setovima.

Prvi set je bio veoma neizvjestan. Oba tenisera su igrala dobro na svoj servis, a gledatelji su vidjeli tek nekoliko brejk lopti, ali ne i brejk. Otišlo se u taj brejk, a tamo se bolje snašao Nadal koji je slavio sa 7:3 i poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu Nadal je odmah uspio da napravi brejk i da povede sa 2:1. Potom je španski teniser bio dva puta siguran na svoj servis i onda je uslijedio novi brejk koji je odlučio pobjednika. Nadal je u drugom setu slavio sa 6:2.

Španski teniser će u polufinalu igrati protiv Srbijanca Novaka Đokovića i to će svakako biti finale prije finala.

Podsjetimo, drugo polufinale je već obezbijedio Urugvajac Chuevas, a on čeka boljeg iz meča Borna Ćorić-Dominic Thiem koji igraju večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi