Nadal: Pobijediti Novaka na njegovoj podlozi je velika stvar

US Open

Nadal: Pobijediti Novaka na njegovoj podlozi je velika stvar

Rafael Nadal potvrdio je da je trenutno najbolji teniser svijeta. U velikom finalu US Opena bez mnogo muke savladao je najvećeg konkurentna Novaka Đokovića.

„Nevjerovatan osjećaj, pobijediti Novaka koji je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa i to na njegovoj najboljoj podlozi, nemam zaista riječi, ovo je jedna od najvrijednijih stvari u mojoj karijeri. Znao sam da moram odigrati gotovo perfektan meč kako bih osvojio titulu,“ bila je prva reakcija novog šampiona US Opena.

"Treći set je bio ključ, čekao sam šansu, nisam odustajao, iako je izgledalo da se stvari razvijaju u Novakovom pravcu. To je bilo prelomno, na 0:40 sam odigrao odlično,“ dodao je Nadal.

Odgovorio je na pitanje zbog čega ga toliko vole, uz konstataciju novinara da je cijela dvorana bila uz njega.

"Morate njih pitati. Ja sam uvijek pozitivan, uvijek se trudim da budem normalan, da ljudima izađem u susret. Imam takav pristup na terenu, mislim da se mogu pohvaliti time da uvek gledam pozitivno stvari. Protiv Novaka je uvijek teško, niko tu ne može trijumfovati lako, ne možete biti perfektni svo vreme, jednostavno, mi jedan drugoga guramo ka limitu tokom čitavog meča. Zbog toga je svaki duel sa njim uvijek veoma napet,“ zaključio je presretni Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.