Nadal pobjednik u Abu Dhabiju

Ekshibicijski turnir

Nadal pobjednik u Abu Dhabiju

Edmir Škorić

Naslov pobjednika na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju odbranio je španski teniser Rafael Nadal, savladavši Švicarca Rogera Federera u finalu.

Federer je poveo sa 3:0 u tie-breaku prvog seta, no nakon toga je napravio nekoliko pogrešaka koje su pomogle Nadalu da se na kraju domogne prvog seta. Nadal je i u drugom setu slavio kroz tie-break.

U decembru su dva trenutno najbolja tenisera na svijetu odigrali dva ekshibicijska meča u humanitarne svrhe. U Zurichu je osvojio Federer, a u Madridu Nadal.

U službenoj statistici međusobnih ogleda Nadal vodi sa 14:8 u pobjedama, no mečei u Zurichu, Madridu, kao niti ovaj u Abu Dhabiju neće se računati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.