Nadal: Početak 2009. je najvažniji

Prvi teniser svijeta poručuje

Nadal: Početak 2009. je najvažniji

Prvi teniser svijeta, Španac Rafael Nadal, očekuje da bude bolje sreće sa zdravljem sljedeće godine pošto je tokom 2008. bio sklon povredama (Masters i finale Davids cupa). Riječ je o ozljedama koljena.
Sezona Rafe nije se završila kako je očekivao. Jako teška i bolna povreda desnog koljena su bile dovoljne da prvi igrač svijeta otkaže Masters cup u Shanghaju i što je puno značilo -  finale Davis cupa, ali su, i bez njegove pomoći, saigrači iz Španije dobili u finalu moćnu Argentinu.

Nadal je dodao:
"Iako su povrede bile teške 2008. godina je bila nezaboravna i najbolja u mojoj karijeri, i nimalo lagana. Moja želje u budućnosti je da ostanem na sadašnjem nivo."
Kada je riječ o Božićnim željama, Nadal je poželio da bude sretan i zdrav, bez povreda u 2009.
"Želio bih da radim kako sam to činio u 2008. i da ostanem na tronu, ali da bih to ostvario treba mi zdravlje."
Rafa se trudi da smiri svoje navijače i dodao je se oporavlja i da trenira jako naporno.
"Zadnjeg dana stare godine, 31. decembra, odlazi avionom za Abu Dhabi gdje će početi novu godinu, da bi naatupio u Dohu i Qataru.
"Prvi dio sesone će biti najvažniji jer ću morati održati prvo mjesto ATP liste. Tokom turnira u Dohi i Majamiju, do kraja marta, želim osvojiti 2.000 bodova kako bih ostao broj 1 u svijetu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije